top of page

Roemenië (World #47) vs Oranje

Het Nederlands elftal speelt tegen Roemenië in de achtste finales van het EK voetbal. De wedstrijd wordt dinsdag in München gespeeld.Oranje verloor dinsdag met 2-3 van Oostenrijk en verzuimde daardoor de groepswinst te pakken. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman plaatste zich als een van de vier beste nummers drie voor de achtste finales.


Nederland was nog in afwachting wie de tegenstander in de achtste finales zou worden. Dinsdag werd bekend dat Spanje sowieso niet de opponent van Oranje zou worden. Hierdoor bleven Engeland en de winnaar van groep E over als mogelijke tegenstanders.


Met Roemenië treft Oranje ondanks het teleurstellende einde van de groepsfase een op papier gunstige tegenstander. Roemenië, de nummer 47 van de wereldranglijst, ging als de verrassende winnaar van groep E door naar de achtste finales.


Roemenië had woensdag voor de groepswinst voldoende aan een 1-1-gelijkspel tegen Slowakije. De ploeg van bondscoach Edward Iordanescu won eerder van Oekraïne (3-0) en ging onderuit tegen België (2-0).Mocht Oranje erin slagen om Roemenië te verslaan, wacht voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman een duel met Oostenrijk of Turkije. Een duel met Oostenrijk zou dus al in de kwartfinales een herhaling van het laatste groepsduel betekenen.


Verder zitten ook Zwitserland, Italië, Engeland en Slowakije aan de kant van het schema van Oranje. Dat betekent dat Nederland sowieso Duitsland, Spanje, Portugal, Frankrijk en België niet voor de finale tegen kan komen.


De achtste finales beginnen zaterdag met Zwitserland-Italië en Duitsland-Denemarken. De wedstrijd van Oranje is dinsdag om 12.00 uur in de Allianz Arena in München.コメント


bottom of page