top of page

Oranje voor 96 procent zeker door!

Het Nederlands elftal kan een plaats in de achtste finales van het EK voetbal nauwelijks meer ontgaan. Volgens sportdatabureau Nielsen’s Gracenote is de kans 96 procent dat Oranje zich tussen de beste zestien ploegen van het toernooi schaart.Nederland versloeg zondag Polen (2-1) in het eerste groepsduel op de Europese eindronde in Duitsland. Invaller Wout Weghorst stond 137 seconden op het veld toen hij in de 83ste minuut de winnende treffer maakte, op aangeven van uitblinker Nathan Aké.


Niet alleen de nummers 1 en 2 van de poule plaatsen zich voor de achtste finales. Ook de vier beste nummers 3 overleven de groepsfase. Volgens Gracenote is de kans nu 14 procent dat Tsjechië de tegenstander van Oranje in de achtste finales wordt. Die ploeg schakelde Nederland drie jaar geleden uit in de achtste finales van het vorige EK (0-2). De kans op een ontmoeting met Oekraïne zou nu 12 procent zijn.


Nederland komt vrijdag opnieuw in actie op het EK. Frankrijk, finalist op het laatste WK, is dan de tegenstander in Leipzig.

Yorumlar


bottom of page