top of page

Nations League Finals: 14, 15 & 18 Juni

Het Nederlands elftal heeft zich weten te plaatsen voor de final four van de Nations League, die in eigen land wordt gehouden. Oranje zal het in de halve finale van de Nations League opnemen tegen Kroatië. De wedstrijd vindt plaats op 14 juni in De Kuip te Rotterdam.De andere halve finale wordt op 15 juni gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede tussen Spanje en Italië. De winnaars van beide halve finales zullen op 18 juni in De Kuip tegenover elkaar staan in de finale van de Nations League. Ook de troostfinale wordt op dezelfde dag gespeeld.


Voor Nederland belooft de wedstrijd tegen Kroatië een uitdaging te worden. Kroatië is namelijk een geduchte tegenstander die op het WK van 2018 tweede werd na Frankrijk. Bovendien beschikt de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic over sterspeler Luka Modric. Het is de eerste deelname van Kroatië aan het finaletoernooi van de Nations League, waar het land zich voor wist te plaatsen door boven Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk te eindigen in de groep.

Het Nederlands elftal speelde eerder tegen Kroatië op het WK in 1998 en verloor toen met 1-2. In 2019 nam Oranje, onder leiding van bondscoach Ronald Koeman, ook al deel aan het finaletoernooi van de Nations League, waarin de finale werd verloren van Portugal.


De locaties van de Nations League wedstrijden zijn De Kuip te Rotterdam en de Grolsch Veste te Enschede. De finale van de Nations League zal op 18 juni 2023 plaatsvinden in De Kuip te Rotterdam.


Het Nederlands elftal heeft als voordeel dat het op eigen grond speelt. De Kuip is voor Oranje namelijk een stadion waarin het zelden verliest. De laatste nederlaag dateert van 11 oktober 2000 toen Nederland met 2-0 verloor van Portugal. Al met al belooft het een spannende strijd te worden waarbij Nederland alles uit de kast zal moeten halen om de finale te bereiken.

Comentarios


bottom of page